EN IYI TARAFı ULUSAL TAşıT TANıMA SISTEMI UTTS NEDIR

En iyi Tarafı ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir

En iyi Tarafı ulusal taşıt tanıma sistemi utts nedir

Blog Article




UTTS'nin sağlamladığı kendiliğinden data aktarımı ve güvenli şifreleme özellikleri, nöbetletmemizin yakıt giderlerini daha faal kontrol etmemize yardımcı olacak.

TTS nasıl çalışır? TTS, araca takılan bir teşhisma amortisörı veya plaka üzerinden aracın bilgilerini okuyucu ve kayıtlı verilerle eşleştirir. Bu sayede akaryakıt istasyonunda teşhismlı araca şiddetleca yakacak katkısızlanırken, fatura kendiliğinden olarak şirket hesabına kaydedilir.

Yakıt alıntı mesleklemi tamamlandıktan sonra, model fişi oluşturur ve kayıtlar simultane UTTS merkezine iletilir.

Isticar kanalıyla edinilen veya konuletmeye dâhil olan ve işte kullanılan taşıtların akaryakıt tüketimlerinin harcama olarak kaydedilebilmesi derunin bu taşıtlara TTB monte edilmiş olması ve taşıtların akaryakıt aldatmaımlarının UTTS üzerinden gerçekleştirilmesi zorunludur.

İlk Yayınlanma: 24.12.2024 Generali Sigorta Son Organize : 24.12.2024 Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi ya da kesik adıyla UTTS, Türkiye'de taşıtların kimlik kartı bilgilerinin kendiliğinden olarak tanılamanmasını sağlayan bir sistemdir. Akaryakıt piyasasında yarış eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı iktisat ile uğraş edilmesi için yürürlüğe konulmuş olan Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi aynı zamanda özellikle akaryakıt istasyonlarında ödeme mesleklemlerini kolaylaştırmak ve kurumsal açıklıkç filolarının akaryakıt tüketimini yönetmek için da kullanılır.

UTTS Darphane mezun firmaları ortada arsa düzlük firmamız, sağlıklı ve hızlı bir bakım sunmaktadır.

Böylece sorunletmeler hem maliyetlerini gözden geçirebilir hem de yakacak harcamalarını %100 şeffaflıkla izlem edebilir. üste Yakıtmatik Kartvizit ile yapılan alışverişlemler sebebiyle kullanıcılar, şirket politikalarına onat yakacak harcamalarını emniyetli bir şekilde de gerçekleştirebilir.

Bireysel taşıt sahipleri midein UTTS kullanımı şu an yürekin zorunlu değildir. Ancak, 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren ilk defa tescil edilecek ferdî araçlar için de UTTS zorunluluğu getirilecektir. Mevcut bireysel fasılaç sahipleri ise sisteme isteğe ilgilı olarak dahil olabilirler.

31 Ev 2025 tarihinden itibaren satın aldığı akaryakıtı masraf olarak görevlendirmek isteyen şirketlerin, bu sisteme geçerek Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) adı maruz amortisörı taktırmak durumunda evetğu belirtiliyor. Zira TTB'yi taktırmayan şirketler satın aldığı yakıtları masraf olarak gösteremeyecek.

Şirketiniz yürekin kiraladığınız evet da maslahatletmenizin aracısız sahibi başüstüneğu taşıtlara Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) taktırmanız gerekiyor. Nazire here konusu montaj emeklemi sadece Darphane aracılığıyla yetkilendirilen Taşıt Montaj Firmaları aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Şeffaflık ve Teftiş: UTTS sayesinde yakacak kurum vetireleri dijital ortamda kayıt altına alınır. Bu perese, olası mevhibe denetimlerinde belgelerin güvenilirliğini zaitrır ve hizmetletmelerin şeffaf bir şekilde çalışkanlık göstermesine katkı sağlar.

UTTS’nin bel kemiği amacı, akaryakıt piyasasında rakiplik eşitliğini yağdırmak ve kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırmaktır. Bu dizge, akaryakıt istasyonlarında satımların daha ciddi bir şekilde gerçekleştirilmesine imkân tanılamar.

Taşıt Onay Belgesi, 1975 günlü TIR Sözleşmesi gereğince, TIR Karnesi uluslararası taşıt belgesi himayesinde taşıma kuruluşlabilmesi ciğerin vacip olan ve taşıtın TIR Karnesi himayesinde taşıma yapmaya akla yatkın bulunduğunu gösteren bir vesika niteliğindedir.

Bu özdek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na mevhibe eminğini çıkarmak amacıyla lüzumlu here tedbirleri ittihaz yetkisi vermektedir.

Report this page